Roald Dahl
Uitgeverij De Fontein

100e druk Matilda

14.03.2023

Matilda is een van de meest geliefde kinderboeken van Roald Dahl, dat blijkt maar weer nu 21 maart de 100e druk van het boek verschijnt! En dat vraagt natuurlijk om een speciale editie: deze 100e druk heeft goudfolie op het omslag, is speels opgemaakt om het leesplezier te vergroten en bevat speciale schrijftips van Roald Dahl.

Over Matilda
Matilda is briljant. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al vóór ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens en Hemingway. Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel.

Matilda besluit dat het tijd is voor actie. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets heel bijzonders kan.

 

De 100e druk van Matilda is vanaf 21 maart verkrijgbaar via jouw lokale boekhandel of via je favoriete webshop. Onder andere bij onze eigen webshop Boekenwereld.com!
Bestel het boek hier!