Roald Dahl
Uitgeverij De Fontein

Nieuw: Roald Dahl Woordenboek

07.09.2016

Kinderen en andere mensbaksels opgelet: vandaag verschijnt er niet zomaar een woordenboek! Dit is het enige echte Roald Dahl Woordenboek, boordevol fantabuleuze woorden van de beste kinderboekenschrijver ter wereld. 

In dit boek vind je werkelijk alle gewone én buitengebruikelijke woorden (denk maar aan snoskommer, flitspoppen of gezwamstraald) van Roald Dahl, met vrolijke voorbeeldzinnen uit klassiekers als Matilda, Sjakie en de chocoladefabriek en De GVR.

Bovendien kom je in dit woordenboek alle figuren tegen die een onvergetelijke rol spelen in de wereld van Roald Dahl, zoals juffrouw Engel, meneer en mevrouw Griezel, rookspuwende rapschranzers en Willie Wonka!

In dit kleurrijk geïllustreerde boek valt ook veel te lezen en te leren over waar woorden nou eigenlijk vandaan komen – én je wordt uitgenodigd om zelf met taal te spelen.

– Met alle gewone en buitengebruikelijke woorden van Roald Dahl
– Bij ieder woord een bijpassende voorbeeldzin uit een Roald Dahl-kinderboek
– Met de beroemde tekeningen van Quentin Blake in kleur
– Met heel veel leuke woordweetjes en andere gniffelgave extra’s
– Voor kinderen vanaf 8 jaar en grote mensen die dol zijn op Roald Dahl

 

Een voorproefje van de binnenkant van dit Roald Dahl Woordenboek staat hier: bladerbare pdf.

Roald Dahl 100 jaar
In 2016 is het 100 jaar geleden dat Roald Dahl werd geboren (13 september 1916 – 23 november 1990), een jubileum dat wereldwijd gevierd wordt tijdens de Roald Dahl-week. Voor Van Dale is dit een mooi moment om het Roald Dahl Woordenboek te laten verschijnen.

9789460773105 Roald Dahl Woordenboek