Roald Dahl
Uitgeverij De Fontein

Quentin Blake-tentoonstelling in Nederland!

25.10.2018

In Den Haag kunnen echte Roald Dahl-fans de komende maanden hun hart ophalen! Van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 is de tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’ te zien in het museum Meermanno.

Deze tentoonstelling staat volledig in het teken van Quentin Blake, de illustrator van onder andere de boeken van Roald Dahl. Hij wist de gruwelijke personages uit het boek ontzettend goed weer te geven! Roald Dahl zei zelfs: ‘Het zijn eerder nog Quentins tekeningen dan mijn eigen beschrijvingen die figuren als de GVR, Bulstronk, meneer Griezel en de Opperheks tot leven hebben gebracht.’

Roald Dahl en Quentin Blake hebben in totaal 13 jaar samengewerkt. Van 1977 tot 1990, om precies te zijn. En in die tijd werden ze beste vrienden!

“Quentin Blake geeft in deze tentoonstelling de bezoeker een kijkje in zijn hoofd: hij legt stap voor stap uit hoe hij op basis van een tekst illustraties maakt. Je ziet 150 originele tekeningen, foto’s, illustraties, miniaturen en zetwerk! Op verschillende plekken kunnen de bezoekers, jong en oud, ook zelf aan de slag om een illustratie te maken of een boekomslag te ontwerpen.”
– www.meermanno.nl

Meer informatie over deze tentoonstelling? Bezoek de website van Meermanno.


Vrijkaartjes winnen? Volg ons op Facebook en Instagram en wees er als eerste bij!

Matilda uit Matilda van Roald Dahl © Quentin Blake, 1988