Roald Dahl
Uitgeverij De Fontein

Schrijftips van Roald Dahl

10.01.2016

Wil jij ook een beroemd schrijver worden? Roald Dahl geeft tips in het verhaal ‘Een buitenkansje’, dat in Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier staat. Speciaal voor jou hebben we ze hieronder op een rijtje gezet!

  1. Je moet een levendige fantasie hebben.
  2. Je moet goed kunnen schrijven. Daarmee bedoel ik dat je een bepaalde gebeurtenis bij de lezer moet kunnen laten leven. Dat kan niet iedereen. Dat is een talent dat je hebt of niet.
  3. Je moet doorzettingsvermogen hebben, met andere woorden, je moet kunnen doorgaan zonder op te geven, uur na uur, dag na dag, week na week en maand na maand.
  4. Je moet een perfectionist zijn. Dat betekent dat je niet tevreden mag zijn met wat je geschreven hebt tot je het zo vaak herschreven hebt, dat je zeker weet dat het niet beter kan.
  5. Je moet veel zelfdiscipline hebben. Je werkt alleen. Je bent bij niemand in dienst. Niemand zal je ontslaan als je niet aan het werk gaat, of je een standje geven wanneer je het erbij laat zitten.
  6. Het helpt een hoop als je gevoel voor humor hebt. Bij het schrijven voor volwassenen is dat niet absoluut noodzakelijk, maar voor kinderen is het essentieel.
  7. Je moet bescheiden zijn. De schrijver die zijn eigen werk geweldig vindt, krijgt moeilijkheden.

Succes en vooral veel plezier met schrijven!

Matilda1