Roald Dahl
Uitgeverij De Fontein

Word jij Roald Dahl-ambassadeur?

05.01.2023

Iedereen is dol op de fantastische verhalen van Roald Dahl. In 2023 vieren we deze verhalen en gaan we de boeken van Dahl in een prachtig nieuw jasje steken. Daarom zijn we op zoek naar ambassadeurs: echte fans die het leuk vinden om ons te helpen de boeken van Roald Dahl te promoten!

Kids

We zoeken 15 kidsambasadeurs die zich het hele jaar in willen zetten voor de boeken van Roald Dahl! Als je ambassadeur wordt, ontvang je door het jaar heen leuke Roald Dahl-items met o.a.:
Matilda ín het nieuwe jasje
– Een vrolijke poster
– Boekenleggers
– Een pakketje met allerlei leuke doedingen, bijvoorbeeld een kleurplaat.
– En nog veel meer leuke tips & downloads!

Wat vragen we van jou?

In ‘ruil’ vinden we het leuk dat jij iedereen vertelt waarom jij de verhalen van Roald Dahl zo leuk vindt. Hang de poster op je raam en deel de boekenleggers uit aan je vrienden en klasgenoten. Ook vinden we het super als jij je boekbespreking houdt of boekendoos maakt over Roald Dahl of één van zijn boeken. Daarnaast zullen we je door het jaar heen af en toe mailen met nieuws over de boeken van Dahl, vragen en ideetjes voor je ambassadeurschap!

Lijkt dit jou leuk? Mail dan vóór 15 februari promotie@uitgeverijdefontein.nl met de volgende informatie:
– Naam
– Leeftijd
– Waarom wil je ambassadeur worden?
– Heb je toestemming van je ouders/voogd?

 

Leraren

Ook zoeken we 10 leraar-ambassadeurs die zich het hele jaar in willen zetten voor Dahl. Als je ambassadeur wordt, ontvang je door het jaar heen leuke Roald Dahl-items met o.a.:
Matilda ín het nieuwe jasje
– Een poster voor in de klas
– Boekenleggers om uit te delen aan je leerlingen
– Vrolijke vlaggetjes
– Een lespakket voor de Dahl-week (in sept.)
– Een pakket met allerlei activiteiten om met je leerlingen te doen. Bijvoorbeeld met kleurplaten en puzzeltjes als woordzoekers ed.

Wat vragen we van jou?

Van jullie vragen we vooral enthousiast te zijn over de boeken van Dahl! Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. het voorlezen van één of meer van zijn boeken, doen van activiteiten met Dahl in de hoofdrol, het inzetten van het lespakket in de Dahl-week. En het enthousiasmeren van je leerlingen voor het lezen van Dahl’s boeken en eventueel het houden van de boekpresentatie of maken van een boekendoos.

Ook vinden we het leuk als een leraar het thuisfront vertelt over wat er zoal in de klas gebeurt rond Dahl. En natuurlijk zou het leuk zijn als jullie je enthousiasme ook online laten blijken, op social media of met een recensie.

We zullen je door het jaar heen regelmatig mailen met nieuws over de boeken van Dahl, vragen en ideeën voor het ambassadeurschap!

Lijkt dit jou leuk? Mail dan vóór 15 februari promotie@uitgeverijdefontein.nl met de volgende informatie:
– Naam
– Voor welke klas sta je?
– Waarom wil je ambassadeur worden?